torsdag, januari 06, 2011

Början på Astrids första miljon

Nu har vi startat ett sparande till Lillan hos Swedbank. Vi valde ett mellanrisk-alternativ (riskklass 4 av 6) som heter Robur Access Modig, där 25% är räntefonder och resterande 75% aktiefonder. Man fick en tjusig orange spargris på köpet, där har vi börjat spara småpengar.

Vi planerar att spara månadsvis åt henne, och har satt in det hon tjänat på att vara söt under sin första månad i livet. Tanken är att hon ska få tillgång till pengarna när hon fyller 18 och vill ta körkort, flytta hemifrån eller något liknande.

Sparar ni till era små?

3 kommentarer:

  1. Vi har också börjat spara till lillan! Jag tjuvstartade redan under graviditeten med att lägga undan nån hundralapp varje månad och nu blir det lite mer.

    SvaraRadera
  2. Vi har startat ett sparkapitalkonto åt Embla, tror jag det är.. Ekonomen har hand om det där, han hade tänkt spara i fonder framöver och sköta dem själv.

    Vi brukar prata ganska mycket om Emblas framtida ekonomi, det vore väl konstigt annat när hon har en pappa som utbildar sig till ekonom.. men vi har en ganska bra plan.


    Vi kommer att spara mellan 1500-2000/månad åt Embla medan hon är liten.

    När hon blir större kommer hon få ett eget konto och en del av det vi lägger undan åt henne det får hon bestämma om hon vill handla för eller spara till något, hur stor den där delen är beror på hur gammal hon är men vi tänkte att hon ska få börja handha lite ekonomi rätt tidigt.

    SvaraRadera
  3. Jajamen! Mileon har också sparkonto som ska förvaltas ut på lite olika sätt framöver. Har man möjligheten att lägga undan för sina barns framtid så är ju det jättebra! Sedan har han redan fått en del slantar från folk - han tjänar pengar på att vara söt han med tydligen ;-)

    SvaraRadera