måndag, januari 31, 2011

Äh, vem bryr sig

Igår somnade lillan så fint i sin säng halv 9, klockan 10 följde vi hennes exempel (fast i vår säng då förstås). Vi hissade flaggan för exemplariska sovvanor.

En tjorvig natt blev det dock och flaggan för sovvanor hamnade på halv stång. Tappad napp och ont i magen, så jag har praktiserat intervallsovning. På morgonkvisten lyfte jag över henne i vår säng och i min famn kom hon slutligen till ro. Då läckte blöjan! Festligt värre, upp och hoppa, väcka pappan och trösta barnet som blev uppväckt.

Tänkte vara slug och sova lite längre på morgonen för att ta igen den sömnen jag tappat under natten. HAHA! Kul skämt, det ville inte Astrid som annars kan ligga i sängen halva dagen. Bara att kliva upp och starta igång lite gröt i micron till frukost. En liten tjej som bara vill vara i famnen och är väldigt upprörd om hon inte får vara just det gör det problematiskt att äta. På ettan visade dom något om semlor, i soffan satt jag och dregglade. När jag till sist fått i mig min kalla gröt insåg jag att jag inte hörde ett ord av vad som sas om semlorna, påminde mig själv att sluta se svenska program med viktigt ljudinnehåll.

När jag till slut lutade mig tillbaka med barnet i famnen så såg jag att hon låg och tittade på mig. Sen så avfyrade hon leende efter leende och jollrade så vackert. Och då tänkte jag, vem fan bryr sig om semlor och varm havregrynsgröt?

1 kommentar:

  1. Här hade vi en väääldigt pigg liten dam kl 5-7.30 i morse när mamma och pappa tyckte det skulle vara skönt med mer sömn. Men det är bebis-regler som gäller!

    (sen skulle vi såklart upp vid 8, när hon äntligen somnade om, för att dra oss till BVC)

    SvaraRadera