fredag, november 12, 2010

TUL på onsdag

I förmiddags ringde BM och meddelade att specmödra vill ha in oss för en tillväxtkontroll. Hon lät inte särskilt nöjd över att de inte hade tid för oss förrän på onsdag, men vi tackar och tar emot den tid vi får. Känner mig lite nojig och hade gärna fått det gjort tidigare, men tiden lär gå fort tills det är dax.

Det blir tillväxtultraljud (TUL) för att göra en viktuppskattning och kolla flödet i navelsträngen. Dvs, kolla så att den lilla växt som den ska och får tillräckligt med näring.

BM ville att vi skulle hålla noga koll så att 23:an inte börjar röra sig mindre än vanligt, om så är fallet eller om jag får ont på ett sätt som inte känns som sammandragningar/förvärkar så ska vi åka in till förlossningen omedelbums för kontroll.

Hade vi legat still på kurvan så hade det räknats som fullt normalt, då den lilla sjunkit ner i bäckenet. Men att minska 2 cm på mindre än två veckor räknas tydligen inte till det normala och ska därför kollas upp. Jag tänker att det är bättre att kolla upp en gång för mycket än en gång för lite, och jag är glad att vår BM håller så bra koll på oss. Tänk, vi ska få kolla in till 23:an i magen en sista gång innan vi träffas på utsidan, vilken lyx!

Nu återstår bara att lyckas vinna diskussionen om vi ska be att få veta vad 23:an är för "sort", jag röstar EMOT!

7 kommentarer:

  1. Brukar vara svårt att se nä det är fullt i magen. röstar precis som du :) och bättre kolla för mycke än för lite!!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, har ni väntat så här länge kan ni ju vänta de sista veckorna, det är ju ändå mindre än en månad kvar till beräknat datum, kan ju vara bara en vecka eller två också ju... Hoppas att allt står bra till med 23:an iaf!

    SvaraRadera
  3. Det är skönt att få kolla så allt är bra! Och det är det ju säkert.

    Jag sjönk en bra bit på kurvan hos BM sist också, men minskade inte i värde utan hade ökat 1 cm på tre veckor vilket var lite ynkligt men inte obefintligt. Dock går jag ju redan på spec. mvc för TUL regelbundet så det hålls god koll! det är jag glad för :)

    SvaraRadera
  4. Nä.. roligare med överraskning! :)
    Lycka till på onsdag!
    Ska bli skitspännande att se vem 23an är när h*n kommer ut!

    SvaraRadera
  5. Sara: Det får nog förbli en hemlighet tills 23:an kommer ut :) Tack för "hoppet", det är då fullt liv i magen iallafall :)

    SvaraRadera
  6. marie14:49

    Så spännande att det snart är dax. Det kanske är som det blev för mig att bebisen växer som den ska men däremot minskar fostervattnet och då är det ju inte så länge kvar innan 23:an kikar ut. ;0) Känner du dig minsta orolig eller crille så ring upp till förlossningen, så sa då barnmorskan till mig för de finns ju där för oss om det är något för att stilla vår oro så både vi och bebisarna i våra magar kan må bra. kram

    SvaraRadera
  7. Marie: Ja, det känns väldigt spännande och nu är det verkligen nära! :) Förhoppningsvis är det ju ingen fara, kanske är det som för dig, men det känns bra att kolla upp det ändå :)

    Min BM säger samma sak varje gång vi pratar, och vi har båda två numret till förlossningen i mobilerna ;) Dock tror jag att man kanske är lite dum och inte vill vara besvärlig, men bebisarna är ju det finaste vi har och hellre ringa en gång för mycket än en för lite :) kramkram

    SvaraRadera