tisdag, november 16, 2010

Mitt nya jobb-mamma

Nu händer det förändringar på jobbet och jag kan inte låta bli att undra hur det ska kännas att inte vara med om dom. 11 arbetsdagar har jag kvar innan föräldraledigheten tar vid, och det inkluderar en jobbhelg. Jag är (om det nu inte märks) en person med stort kontrollbehov, och barnavdelningen har sedan öppningsdagen varit mitt område där jag härjat runt och haft ansvaret. Jag vet att tjejerna kommer sköta det lika bra som jag gjort, men det kommer kännas så konstigt att någon annan ska göra det som från starten varit mitt jobb.

Men jag får ju ett nytt ansvar, första blöjbytare, spytorkare och matmaskin! Och som jag ska njuta när jag väl varvat ner och kommit in i mammarollen, det lär väl kännas lika konstigt att sedan gå från att vara mamma på heltid till att jobba igen.

4 kommentarer:

  1. oohja, det är jobbigt att släppa kontrollen. men alla sätt är bra utom de dåliga : ).
    så spännande rubriken lät i föregående inlägg!

    SvaraRadera
  2. ja det blir utan tvekan det viktigaste och häftigaste jobbet vi någonsin får göra! Ska bli riktigt spännande. :)

    SvaraRadera
  3. Jag tror att det är största omställningen att bli mamma första gången. Man vet vad man får när man går tillbaka till jobbet, för det har man redan gjort men mammalivet är nytt. Jag tror du har bättre koll på läget än jag har haft iaf. :)

    SvaraRadera
  4. Jasså har ni en likadan?! Kul!! Ha ha! Ja den är ful/söt - än reagerar inte vår mini på den - tror bebis ligger o lyssnar och reflekterar än så länge. *s*

    SvaraRadera