onsdag, september 01, 2010

Ny skötbordsidé

Tack för era råd om skötbordsfunderingarna, det är verkligen guld värt att ha bloggen att fråga om råd på och er som svarar när man undrar över något! Vi har uteslutit våran första idé som var skötbord över badkaret på övervåningen då det kommer spenderas mest tid nere och vi oftast duschar uppe. Att lyfta undan skötbordet minst två gånger per dag kändes ganska besvärligt och att springa i trappen under dagarna var inte heller så lockande när jag tänker efter.

Självklart kom jag nyss på en tredje idé, nämligen tvättstugan. Att ha en skötbädd på arbetsbänken känns som ett bra alternativ! Vi har hyllor över bänken där det finns plats för alla möjliga bebisprylar, rinnande vatten precis bredvid och i tvättstugan är det ju aldrig upptaget. När tvätten ska vikas så är det lätt att ställa ner skötbädden eller skjuta den åt sidan, jag tror att det här blir ett vinnande koncept. Någon som har något att tillägga?


















Sen kan jag tipsa om innehållet i flaskan på nedersta hyllan- Grumme tvätt&skölj med doften äppelblom. Luktar så gott att man vill dricka det, och kläderna blir mjuka och sköna!

6 kommentarer:

  1. Låter som en super bra ide :) vi tänkte oxå först på badkaret, men blev på tvättmaskinen istället som du tänkt. :)

    SvaraRadera
  2. Anonym08:33

    Tror också att du är inne på rätt spår! Vi hade i tvättstugan när Arvid var bebis, urbra med nära till vatten som man kan nå utan att släppa bebisen med ena handen. PÅ natten hade vi ett badlakan, våtservetter och blöjor nära till hands,lade honom på sängen och bytte i halvmörker och markerade att det var natt. Funkade super:)/Marie

    SvaraRadera
  3. Det låter som en bra idé, vi ska ha likadant! :)

    SvaraRadera
  4. Vi hade skötbordet på arbetsbänken i tvättstugan, blev som du skriver, lättast när man spenderar mest tid på nedervåningen och kan ha alla tillbehör på hyllorna ovanför samt sopkorgen bredvid. Blöjor stinker ju apa så det kan vara trevligt att ha en dörr att stänga till, haha! Sen hade vi ett sånt där mjukt skötbord som vi hade på övervåningen på natten (ja ett sånt där mjukt), då bytte jag på toalettgolvet på den om det behövdes. Men Isak var ju sån att han bajsade efter varje gång han ätit (ammade typ varannan timme, suck) så det blev många blöjbyten under nätterna. Lycka till med baby-pimpningen! ;-)

    SvaraRadera
  5. Klockrent! :D

    Vi kommer också att köra på en skötbädd, men på tvättmaskinen då vi inte har någon egen tvättstuga i lgh... :) Och så fixa ett skåp att ha alla bäbisgrejer i.

    SvaraRadera
  6. Men kanon, det verkar som att jag slagit huvudet på spiken! Tack för all bra feedback :)

    SvaraRadera