torsdag, september 02, 2010

Köttfärslimpa-allt på ett fat

Köttfärs
Valfria rotfrukter
Buljongtärning
Fransk senap
Oregano
Salt
Peppar

Skala och tärna rotfrukterna i bitar,
koka halvmjuka tillsammans med buljongtärningen.
Blanda köttfärsen med salt, peppar, oregano och fransk senap.
Forma köttfärsen till en limpa på ett ugnssäkert fat,
lämna gott om plats runt om.
Ställ in i ugnen på 225grader.
När rotsakerna kokat halvmjuka, häll av vattnet och lägg runt köttfärslimpan.
Pensla med smält margarin och soya.
In i ugnen igen!

Hur lång tid som behövs i ugnen beror på hur tjock du gör köttfärslimpan och hur mjuka du kokat rotfrukterna, håll koll och skär i tjockaste delen av limpan för att se när den är färdig. Men det går rätt snabbt!

Ursprungsreceptet kommer från Vår kokbok, men jag har gjort om det litegrann och det är ett av mina favoritrecept under hösten, rotfrukterna är ju så goda nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar