onsdag, augusti 25, 2010

Preggerstatus vecka 26 (25+1)

Hjärtljuden låg idag på 144 slag/minut, och magens kurva ligger strax under medel. Blodprover och kissprov visade inget konstigt, blir jag snurrig i bollen kan det dock vara läge att börja med järntabletter då järnvärdet låg i underkanten av normalt. Mina ögons protester mot linserna stavas torra slemhinnor, så det blir nog en hel del glasögonbärande för den här damen i fortsättningen.

Idag är det 104 dagar till beräknat ankomstdatum, tiden har gått fort. 62% av graviditeten har passerat, snart är det september och vill 23:an komma tidigt kan det bli ankomst redan i november! Senare än december lär han eller hon dock inte anlända då jag på nyårsafton gått 26 dagar över tiden om liten inte velat titta ut tills dess.

På olika graviditetskalendrar kan man nu läsa att 23:an med största sannolikhet skulle överleva utanför magen om han/hon skulle vilja komma ut redan nu (men gör inte det snälla lilla du), då de flesta organ är färdigutvecklade. Nu väger den lilla rackaren ungefär 850 gram och är ca. 34 centimeter långt från hjässa till fot enligt blimamma.nu.

1 kommentar:

  1. Okej =) Då känns det lite betryggande. Man vill ju inte bli missnöjd det är ju ändå ett ganska stort inköp=) Vad har ni köpt för färg då? Har ni köpt olika färger på citykorg och sittdelen?

    SvaraRadera