onsdag, juli 07, 2010

Träning som preggo

Många anser att man som gravid ska ligga på soffan och trycka i sig allt man är sugen på. Inte riktigt min uppfattning, jag vill må bra och ta hand om mig själv samtidigt som jag gör mitt bästa för att ta hand om det lilla livet i magen. Nu har jag drabbats av ett otroligt träningssug, men jag får tänka efter och träna lagomt.

Det finns en del träning man bör undvika, men man får lyssna på kroppen och känna efter ordentligt. Som sparkibaken-Therese så fint skrev "Träna för att hålla igång under graviditeten, inte för att förbättra din kondition och styrka, det får du fokusera på efter förlossningen".

Jag vill att min kropp ska orka med hela graviditeten och efteråt när vi har en liten här hemma att ta hand om. Att jag har problem med foglossning redan nu gör att jag får anpassa träningen, pratade med min BM och hon tycker det är klokt resonerat att fortsätta promenera men att hålla igen med golfen. Rotationerna som kommer med golfen stärker ryggen i stort men är ingen hejare för fogar som luckras upp i samma takt som knäckebröd i spöregn. Därför går vi några hål när jag känner att jag orkar, vi får se om det ens blir någon 18-hålare under den här sommaren.

Jag ska försöka komma igång med simningen och lätt styrketräning av axlar och rygg igen, och fortsätta jogga i lugna intervaller i kombination med mina dagliga promenader. Med den träningen tror jag att jag håller igång kroppen lagomt mycket för att det ska passa både mig i mitt nuvarande tillstånd och 23:an.

1 kommentar:

  1. Jag går och går och går och går... men fasen vad ont det gör mina fogar och mitt bäcken i allmänhet! Börjar bli ritkgit drygt. Så jag cyklar lite mer istället, vilket fortfarande funkar okej. 30 min om dagen har jag tänkt att jag ska röra mig så jag blir svettig, det känns överkomligt och inte för jobbigt även de värsta dagarna.

    Och det där med att trycka i sig har jag också fåt höra. "Nu kan du ju äta vaaaaaad du vill. Allt som du är sugen på.". No thank you, liksom. Även om jag är tacksam så fort jag är sugen på nått och inte direkt nekar mig själv nånting. Men jag har absolut inte ökat på intaget av sött och skräpmat. Känns helt meningslöst.

    SvaraRadera