tisdag, april 20, 2010

Chokladtryffeltårta

Hittade receptet hos Drömkaka, som i sin tur hittat det hos Arla. Jag vet fler än en som skulle gå ner i spagat för den här tårtan..

Chokladkakan:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (går lika bra med glutenfri mjölmix)

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull, ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form,
ca 20-24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 min,
kakan ska vara lite lös i mitten.

Tryffel:
Hacka chokladen.
Koka upp grädde & smör i en kastrull, ta den från plattan.
Rör ner chokladen så den smälter.
Låt tryffeln stå i kylen 5-10 minuter.
Bred den över kakan.

Låt kakan stå i kylen minst 1 timme före servering.

4 kommentarer:

  1. Vad kul att höra! Då ska det få bli mera sånt :-)

    Den där kakan såg inte så illa ut kan jag säga! Riktigt maffig och chokladig, helt i min smak.

    SvaraRadera
  2. Att den är supergod!! Nu blir jag ju sugen baka den igen :D

    SvaraRadera
  3. Gjorde denna förra veckan och måste säga att det är en av de godaste kakorna jag ätit, så tack för tipset. Resultatet finns för övrigt på min blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så kul att höra :) Ska kolla in hos dig!

      Radera