måndag, mars 29, 2010

Recept på macarons

Grundreceptet jag använder till själva kakorna kommer från Mia Öhrn och det hittar du här. En del påstår att det är rena rama hjärnkirurgin att baka macarons, men med Mia's recept är det busenkelt!

Fyllningen har jag provat att göra i två olika varianter, den från Mia Öhrn hittar ni recept på här, den har vit choklad som huvudingrediens och blir rätt hård.

Fyllningen från Hello Sugar! blir betydligt lösare, recept hittade jag i Aftonbladets Härligt hemma-bilaga och det lyder som följer:

125gram osaltat smör
125gram philadephiaost
3dl florsocker
(2msk lemoncurd)

Lemoncurden använder du om du vill ha citronsmak på fyllningen, jag bytte till mina lakritsmacarons ut den mot salta grodor (hårda saltlakritsgodisar) som jag malde till ett fint pulver i matberedaren. Till en halv sats tog jag 34gram salta grodor, men det skulle inte skada med lite till (dock var 34gram allt jag kunde få tag på när jag länsade godisskålen).

När du gör kakorna så är det bäst att hålla sig till grundreceptet, men när det gäller fyllningen så kan man improvisera och prova sig fram till vad man själv tycker blir bra. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar