måndag, december 14, 2009

Jag och rubellan

Jag väntar och väntar på att Vårdcentralen ska ringa upp så att jag kan be dom kolla om jag är vaccinerad mot röda hund eller inte. Vet dom ens det, eller måste jag leta reda på mitt vaccinationskort? Mama mia, till vilken nytta?

Vad jag lyckats luska ut är att det är mycket farligt för fostret om man som gravid drabbas av röda hund, speciellt i början av graviditeten. Därför erbjuds ofta blivande mammor en immunitetskontroll vid första graviditetskontrollen för att undersöka om man har ett fullgott skydd eller om man bör vaccinera sig igen. MEN JAG ÄR JU INTE GRAVID!

Nåväl, jag är lydig och gör som de säger åt mig, ifrågasätta får jag göra när vi har vårat uppstartsamtal som förhoppningsvis inte är så långt bort.

3 kommentarer:

  1. Det är ju bra om du är vaccinerad mot röda hund NÄR Pyret väl flyttar in (jag tror stenhårt att det är en tidsfråga). Lika bra att få det gjort så slipper du oroa dig för Pyret när h'n behagar inta sin nya bostad:)

    SvaraRadera
  2. Anonym23:33

    Du behöver inte vara orolig, Röda hund finns inte, röda hund är precis som tandfen något påhittat det hör man ju klart och tydligt på namnet.

    SvaraRadera
  3. Ingela: Tack! Det kan behövas lite extra hopp här ibland :)

    SvaraRadera