fredag, november 20, 2009

Worst-case scenario

Vi har målat upp värsta tänkbara scenario för vad som skulle kunna hända under vår utredning. För att förmildra allvaret och sätta fingret på i vilken situation vi i värsta fall kommer hamna.

Skulle vi verkligen sitta i skiten när det gäller reproduceringen så räknar vi med adoption. Tar lång tid och kostar skjortan, men det skulle det vara värt. Sambos får inte adoptera, så då är det dax för Darling att ta tummen ur och gör något åt den saken.

Skulle vi inte sitta riktigt så risigt till så snackar vi IVF. Där snackar vi att manipulera kroppen och göra barn i provrör. Eftersom vi bor där vi gör så ser det inte särskilt ljust ut. I stort sett alla landsting i vårat avlånga land bjuder på 3 landstingsfinansierade försök, Norrland/Västerbotten/Jämtland/Västernorrland bjuder på 1. ETT. UNO. Sedan får du vackert betala själv. Ett IVF ger ca 35% chans att lyckas bli gravid, vilket gör att det alternativet inte ser särskilt hoppfullt ut om man inte pungar ut med många sköna tusen kronor. Norrlands landsting slår sig för bröstet och menar att det inte finns några köer till dessa behandlingar, inte så jävla konstigt när de plockat bort 2/3 av alla landstingsfinansierade försök. På tio år har antalet IVF-behandlingar fördubblats i landet, och här skär man ner. Logiken är otrolig som vanligt. Sen är det en diskussion för sig om det är en mänsklig rättighet att bli förälder eller inte, och om barnlöshet ska klassas som en sjukdom. Det tar vi en annan gång.

Skulle det vara kvallan på Darlings simmare som inte är på topp så bjuder jag in brevbäraren på kaffe. Skämt åsido, beroende på vad som i sådana fall är fel på simmarna så kan det medicineras eller så lutar det åt insemination.

Skulle det vara min ägglossning som spökar så medicineras det.

Eller så blir jag på smällen av bara farten, och vi slipper allt det här. Vi försöker vara hoppfulla och tänka att det är någon liten detalj som krånglar och är lätt att fixa till. Varje dag känns dock det alternativet längre och längre bort, det är svårt att inte vara pessimistisk när man kämpar och provar tamejfan allt utan resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar