måndag, december 29, 2008

2008-bra eller anus?

Jag har lite svårt att bestämma mig vad jag ska tycka om det gångna året. Det har varit jävligt tufft periodvis, men samtidigt så har det funnits ljusglimtar här och var, dax att sammanställa vad som hände under 2008.

Januari
-Fest hos oss på trettondagsafton. Våghals, Guitar Hero och Singstar hann vi med, sen kom Securitas.
-Farfar somnade in och det kändes så overkligt även om jag visste att det var det bästa i den situationen. Det är svårt att säga hejdå.
-Filip Pettersson kom till världen och har sedan dess varit en riktig liten solstråle som gör en varm i hjärtat varje gång man ser honom

Februari
-Begravning. Det gjorde ont att riva upp sår som just börjat läka, men det var fint, lugnt och stillsamt. Precis som han skulle ha velat ha det.

Mars
-Vi kollade Kent i Övik! En hejdundrandes konsert och tre mysiga nätter på hotell där vi kramades och rådde om varandra.
-Skidåkning i Vittjåkk med Palina. En riktigt rolig dag med två av de bästa människorna som finns, tills vädret sa stopp och gjorde snöstorm.

April
-Schlagerfest på hotell Storforsen. Riktigt rolig kväll med riktigt roliga människor, oj så vi skrattade när Nicke skulle dyrka upp en dörr med Darlings glasögon..
-Första maj blev det cykling, brännboll och korvgrillning. Första gången jag tippade med cykeln i vuxen ålder!

Maj
-Glasögonmässa i Milano med Polaris. En lärorik upplevelse och något av det roligaste jag gjort. Fint hotell, fina middagar och fina kläder..och glasögon förstås!
-Sprang Vårruset med Elina. Hade laddat halva våren och det gick riktigt bra! Repris 2009 va? ;)

Juni
-Första doppen i tjuvholmssundet den 5:te! Kallt som fan.
-Hanna kom hem och hälsade på, vi fikade på stan och spelade minigolf..jag saknar dig!
-Midsommar spenderades i Jäkna, traditionsenliga som vi är. Bo i tält, bastu, rökt fisk, blåsrör och kubb. För att inte tala om myggen!
-Utflytt från lägenheten i Luleå, pust. Aldrig mer tre trappor utan hiss.

Juli
-Vi bodde hos svärmor&svärfar i Bredsel med halva vårat flyttlass. Det var en upplevelse att bo i lådor, en jag gärna inte gör om.
-Husvagnsägare! Det trodde jag inte, men så blev det..Svensson svensson deluxe!
-Fest hos Janet och Petter på Rallarsvängen. Mycket kul kväll, mindre rolig var dagen efter!
-Flyttade in i vårat parhus! Underbart!

Augusti
-Luleåkalaset med Frun, alla fester är på topp när man är med dig! Lustigt att alla trodde vi var stupfulla när vi i själva verket var spiknyktra? Vi har så kul ändå!
-Tre år med Darling, och aldrig har någonting kännts så rätt!
-Erik lämnade Polaris! Hemskt! Tycker att allt för många arbetskamrater lämnat mig åt mitt öde på Polaris, men snart är det ju min tur.
-En vecka i Knislinge med syster, karl och de (då) två små. Det är alldeles för sällan..
-Turkiet med Darling. Vi solade, badade, pussades och åt kebab varje dag. Magsjuka blev vi också. Tror att jag lämnar Turkiet till sitt öde, varken charter eller turkiet var nog våran grej..

September
-Jag blev jaktänka och Darling älgjägare. Några helger hann jag vara med och smyga runt i skogarna..Kanske jag har jägarexamen nästa höst?
-Systersonen Gabriel kom till världen! Ännu en underbarling!

Oktober
-Jaktuppehållshelgen blev det hotell och mys i Skeå. Dirty weekend som Stephen kallade det.
-Det visade sig att en närstående person mådde betydligt sämre än vi någonsin kunnat ana. Hela världen var upp och ner, och vi gjorde vårat bästa för att pussla ihop dagarna och få allt att gå ihop.
-En mycket god vän förlorade sin pappa alltför tidigt och där stod man utan ett vettigt ord att säga. Bestämde mig en gång för alla att det inte kan finnas någon gud och att hela spektaklet runt denna sagofigur är absurt och ologiskt.

November
-Oskar Lars Sinnett kom ur Helenas mage! En tjusig liten kille med humör :)
-Blev uppsagd, och nu lyder frågan- vad fan ska man göra med livet?

December
-Julglädjen blev större och större efter att jag träffat efterlängtade hemvändare, och julafton utan min del av familjen var helt okej. Vi tog igen det på juldagen!
-Nyårsafton blir det Kåbban, och hur den kvällen slutar, det vette gudarna. Det hör till ett annat inlägg.

Allt passar sig självklart inte att skriva här, men det har varit ett tufft år både för oss och för många runt omkring oss. Det har blivit många roliga fester, jag har haft riktigt kul, och jag nog lärt mig ett och annat om mig själv också..

2009 har potential att bli riktigt bra, jag utnämner det här och nu till förändringens år! Hurra på det!

1 kommentar: